Jumlah minimum pesanan ialah 40 pax (kepala) dan maksimum 500 pax. Kami membuka tempahan untuk kawasan Mantin, Seremban, Senawang, Nilai, Pajam, dan kawasan berhampiran bagi Negeri Sembilan. Manakala Selangor akan merangkumi Beranang, Semenyih, Dengkil, Kajang, Cheras, dan kawasan sekitar. SUMAYYA FOODS & CATERING (sebelumnya dikenali sebagai Lusiana Catering). Tel/WhatApps:016-220 6876

Dekorasi meja hasil kreativiti Cef Hana, Lusiana Catering

Dalam buku Buat Duit dengan Katering, saya ada tuliskan berkenaan dekorasi meja bagi katering. Selain dekorasi pintu gerbang pengantin bagi keraian perkahwinan, meja bufet dan meja VIP juga elok dihias dengan dekorasi bungan hidup (segar) atau bunga plastik.

Faktor keenakan sajian juga mengambil elemen pujukan, citarasa dan persepsi minda. Minda yang dapat dipujuk supaya
‘berselera’ juga turut merangkumi hiasan berupa dekorasi bunga meja.

Di sini saya sertakan beberapa foto yang dirakam di sebahagian kecil sesi katering kendalian Lusiana Catering untuk dijadikan contoh.

Tahniah, Cef Hana, kerana dengan kreativiti beliau, meja bufet dan meja VIP / VVIP kelihatan segar. Namun harus diingat, kreativiti juga ada harga tersendiri.** Klik foto untuk besarkan. Hakcipta terpelihara Lusiana Catering.


Photobucket
Photobucket
Photobucket

1 comment:

catering service philippines said...

Having a great food presentation is probably one of the most important thing on catering business. Keep posting guys!

zonia

SUMAYYA FOODS & CATERING.