Pada
tanggal 3 Mei 2012, tim Lusiana Catering berkampung di INTI International University, Nilai, Negeri Sembilan, dari seawal
jam 7 pagi sehingga awal pagi hari berikutnya, yakni sekitar 1.00 am, 4 Mei. Empat kali hidangan yang berakhir dengan makan malam BBQ.
Saya dan
Cef Hana terutamanya keletihan. Namun tim pramusaji bertindak cemerlang dengan cekapnya. Majlis
makan malam BBQ ialah yang paling besar dan meriah. Servis kami termasuk
pemasangan kanopi dan beberapa kipas berwap (mist fan) di tepian kolam
renang kampus universiti swasta itu.
Tetamu
terdiri daripada pelbagai kaum di Malaysia dan tenaga pengajar serta pelawat
dari banyak negara luar yang berkunjung ke kampus universiti ini.
Empat
senarai menu seperti di bawah, termasuk set makanan bersayur untuk tetamu vegetarian.
MENU 1 (Morning Tea-break)
- Chicken pie
- Curry puff
- Kuih seri muka
- Kuih talam suji
- Beverages: Teh tarik & black coffee
MENU 2 (Lunch)
- Beriani / tomato rice
- Fish fillet sweet & sour
- Chicken curry + potato
- Butter prawn
- Vegetables dalca
- Acar jelatah
Desserts:
- Mini butter cake
- Assorted fruits cutlet
- Beverage: Orange cordial
MENU 3 (Afternoon Tea-break)
- Apple pie
- Sausage bread
- Kuih bakar kemboja
- Kuih talam cendol
- Beverages: Teh tarik & black coffee
- Chinese fried rice
- Seafood macaroni
- Garlic bread
- Mushroom soup
- Garden salad + thousand island sauce
- Sweet corn
- Chicken sausage
- Chicken wing & drum stick
- Prawn
- Oregano potato
- Lamb slice
+ Brown sauce, chili sauce & mayonnaise
Desserts:
- Mango pudding
- Mini chocolate cake
- Potato samosa
- Assorted fruits cutlet
- Beverages: Orange cordial & teh tarik
No comments:
Post a Comment