Memasak
adalah seni. Jangan berhenti belajar dan mencuba. Cef Lusiana Catering
mengikuti banyak kelas masakan bagi mantapkan mutu sajian dan keyakinan diri.
Untuk kes-kes tertentu, buku resipi menjadi pilihan untuk ditelaah.
Baru-baru
ini untuk beberapa resipi Cina, beliau merujuk buku Chinese & Thai 400
Healthy Recipes for Modern Living. Selanjutnya pada 12/12/2012, kami sediakan
sajian Cina bagi 500 tetamu di bawah kelolaan Kelab Sultan Sulaiman, Kg. Baru.
Alhamdulillah, sajian 8-menu memperoleh pujian.
Terima
kasih khas untuk tim Tuan Mohd Azlan Satar justeru membantu lancarkan sesi
katering makan malam amal di dewan konvensyen Sentul, Kuala Lumpur pada hari
tersebut. Pihak kami menggunakan servis 20 orang pramusaji bagi majlis makan malam berbanqueat sepenuhnya itu.
Mesej
dari staf pengelola, "Alhamdulillah. Syukran jazakallah, tamat sudah
sebuah majlis. Terima kasih atas hidangan yang sedap. Agar kerjasama dapat
diteruskan."
Menu makan malam, 12/12/2012:
Starter:
Butternut pumpkin soup
Main:
Chinese fried rice
Stir-fried chicken with lemongrass
Fish fillet sweet & sour
Garlic butter prawn with curry leaf
Starter:
Butternut pumpkin soup
Main:
Chinese fried rice
Stir-fried chicken with lemongrass
Fish fillet sweet & sour
Garlic butter prawn with curry leaf
Japanese tofu with oyster sauce
Mixed vegetables + black braised mushroom
Desserts:
2 types of kuih talam Nyonya
Beverages: Coffee, Chinese tea & tropicana juice
Mixed vegetables + black braised mushroom
Desserts:
2 types of kuih talam Nyonya
Beverages: Coffee, Chinese tea & tropicana juice
No comments:
Post a Comment